.

Ниво 2а - Лекција Книга: Пијано Авантури

Ниво 2а - Лекција Книга: Пијано Авантури

DEN 2.33

Залиха
Достапно за нарачка

(Фабер Пијано Авантури). 2-То Издание Ниво 2а Лекција Книга следи Пијано Авантури Ниво 1. Книгата се отвора Со Водич За Читање Белешки и вовед во моделите на rам на осмата нота. Студентите работат со транспозиција со 5 прсти, функционална хармонија и музички фрази. Истражувањето На ц, Г, Д и големи и мали позиции со 5 прсти се базира на вештини за интервално читање кои беа воведени на претходното ниво. Привлечниот репертоар ги зајакнува клучните концепти и ги охрабрува учениците да го истражуваат музичкото изразување преку разновидна динамика и темпо. Селекциите вклучуваат познати класици од големите композитори и оригинални композиции. Пијано Авантури-Лекција Книга-Ниво 2А.

Карактеристики на предлогот